Back to All Events

Kitekurs på Vaset


Bli med Kitekurs på Vaset i Vinter!

I samarbeid med Kiteskolen, Brennabu, Vaset skiheiser inviterer vi til Kitekurs på Vaset i vinter!

Målet med kurset er at du blir en selvstendig kiter slik at du kan fortsette å øve deg videre på egen hand. Du lærer alt du trenger om sikkerhet og kitekontroll. Avhengig av hver enkelt elevs ferdigheter kommer noen elever igang med mer avanserte øvelser som hopping mens de fleste kommer igang med kiting på ski allerede på dag 1. Kurset vårt går grundig til verks og vi tar ingen snarveier på vei til god kitekontroll. Hos oss får du trygg kiting med en trygg utvikling basert på dine egne ambisjoner og forutsetninger.


Utstyr

Kiteskolen bruker det markedsledende utstyret fra CABRINHA og MYSTIC på sine kitekurs. Vi har også en serie med egenproduserte kiter og trapeser. Kiteskolen.no har norges største park av kursutstyr slik at vi har godt med utstyr på våre kitekurs. Dette er en stor fordel for deg som elev! Les mer om kiteutstyr og se i nettbutikken til Urge.


Kitekurset
 

  • Kurset starter kl 09.00 på morgenen og vi begynner med mindre treningskiter for å gå gjennom teoribiten i praksis og lære oss hvordan man styrer kiten og hvordan kreftene i kiten/vinden fungerer. Etter å ha gått gjennom de forskjellige øvingsoppgavene går vi over på å vise rigging av store kiter.
  • Så går vi rett på øving med store kiter i team på 2 og 2. Vi leker oss med kreftene i kiten og lærer alt om sikkerhetsystem og vindvindu. 
  • På et passende tidspunkt legger vi inn lunch og spiser vår nistepakke. Er det godt vær så er vi ute, men vi kan også gå inn i grillhytta og varme oss foran bålet hvis det skulle være ruskete vær :) 
  • Avhengig av den enkeltes progresjon vil det være mulighet for å prøve med ski på beina allerede på dag 1.
  • Vi legger opp kurset etter hver enkelt deltakers progresjon så det er naturlig at noen kommer lenger enn andre.
  • Dag 2 av kurset fortsetter i samme stil som dag 1. Vi har ekstra fokus på å terpe på sikkerhet og hva man skal gjøre i forskjellige situasjoner. De fleste får kitet mye på ski og blir godt kjent med kiten
  • I tillegg til å ha det gøy er målet med kurset at dere blir i stand til å håndtere en stor kite på alene slik at dere er i stand til å fortsette å kite etter kurset på en trygg og fremgangsrik måte :) 

2 Dagers kitekurs 2499,- som inkluderer opplæring og kiteutstyr i 2 dager. (ta med egne ski/snowboard og hjelm)

1 DAGSKURS 1400,- 1 Dags kurs for små og store grupper. Komprimert kitekurs som kan gjennomføres i ukedager eller helg gjennom hele sesongen. Passer for grupper med tidligere erfaring eller for de som ikke rekker å ta et 2 dagers kitekurs

INTROKURS 700,-  3 timers praktisk anlagt introduksjonskurs i kiting. Passer for deg som er usikker på om kiting er noe for deg. Passer for alle aldersgrupper. Passer for små og store grupper. Minimum 4 personer

Kursdatoer 2018

  • Uke 3 - 20/21 Januar
  • Uke 8 - 24/25 Februar
  • Uke 13- 31/1 Mars/April
Earlier Event: January 19
Toppturkurs på Vaset
Later Event: February 10
Ølsmaking + biff