Smaken av stølslivet

I dag har vi vært på besøk hos Berit og Randi på Rognås støl. Servert i stekende solskinn var nylagde kvitkako, lapper, sjøl-ysta rømme, kaffe og en helt vidunderlig utsikt over Tisleifjorden og Skogshorn (1778 moh)! Til dessert dro Berit fram toraderen og spilte en slått. Stølslivet var virkelig til å smake på i formiddag.

I dag gikk turen med bil fra Gomobu oppover forbi Valtjernstølan til Brattåsen. Her valgte vi korteste vei over Tyrisholt mot Langestølen. Turen gjennom den åpne stølsvidda gikk ikke i mer enn 32 km/t, og flere bildestopp måtte vi ha!Vær obs på skiltingen til Rognsås støl på høyre side, rett på toppen av den siste bakken før du ser Tisleifjorden. Fra Rognås støl fortsatte vi med bil ut til hovedveien, her valgte vi å ta til høyre mot Vaset og Nøsen. Gjennom bommen (55 kr), og forbi Nøsen Fjellhotell kan du velge å ta til høyre mot Vaset eller venstre forbi Jaslangen, og rundt og på baksiden av Grønsennknippa før du kan velge høyre mot Vaset igjen. Hele denne turen kan fint nytes fra bilsetet, men ønsker du en skikkelig fin og litt seig sykkeltur kan vi anbefale en av disse turene.