fISKING på vaset

I Valdres er det over 3000 fiskevann og innsjøer, i tillegg til et stort antall elver og bekker. Variasjonen av fiskeplasser er stor, noen ligger bortgjemt andre er lett tilgjengelige ved Fagernes sentrum. Her finner du et lite utvalg av fiskevann i Vaset-området, nyttig informasjon om fiskekort, fiskeregler. Skitt fiske!

Astrid & Bjørn Oskar Sveine, vertskap

 
fiskeivaldres.jpg

Sauhølen

Sauhølen er Gomobus helt eget fiskevann, ca 1 km fra fjellstua og hyttetunet! Her er det gapahuk og sitteplasser. Et hyggelig og lett tilgjengelig vann med gode muligheter til å fyre opp primusen og spise (selvfanget?) lunsj. Til Sauhølen kan du både sykle og gå til, og er ikke tilgjengelig med bil. Har du spørsmål om Sauhølen henvend deg i resepsjonen så skal vi hjelpe deg!

Her får du: Ørret
 

fiskingivaldres.jpg

Vasetvatnet

Vasetvatnet har et relativt grunt vann, ideelt for fluefiske fra båt. Men det er også bra fluefiske fra land, med gangvei rundt store deler av vannet, og skiltet ned til fiskeplasser. Markfiske er ikke tillatt i Vasetvatnet. Merket fisk og fisk over 40 cm bes satt ut igjen på grunn av kultiveringsarbeid. Det er bare ørret i vasetvatnet, og den er ar relativt stor størrelse. HVer skjærtorsdag er det isfiskekonkurranse her. Båtutleie er tilgjengelig på Vasetstølen.

Her får du: Ørret

Scanout_1_14.07.16-167.jpg

Matkista

Matkista brukes gjerne som et samlebegrep for flere små vann rett på vestsiden av Mosvatnet. Det er gode fiskesteder rundt hele området og mulig å gå rundt hele området, men husk gummistølver. Sluk og mark vil gi de beste mulighetene for å få fisk her. Vestre Slidre Fjellstyre har ei bu til fri disposisjon ved Matkista. Det er også mulig å leie båt gjennom fjellstyret. Hverken bu eller båt kan reserveres. 

Her får du: Ørret, Abbor
 

fiskeivaldres

Rensenn

Rensenn er et meget langgrunt vann, spesielt fra nordsiden. Hele vannet er produktivt. Det er ingen opparbeidede stier rundt vannet, men det er greit å komme seg frem. Fra land er det gode fiskeplasser på sørlig og østlig side ved inn- og utløpsoser. Rensenn kan med fordel fiskes fra båt (uten motor). Mark og dupp er gode metoder her. Fluefiske er vanskekig uten bruk av vadere. Rensenn egner seg også godt for isfiske.Her får du: Ørret, Abbor

fiskekortvaldres

Buaråne

Buaråne er en elvestubb på ca. 1 km som renner fra Mosvatnet og inn i Storfjorden. Elva er stilleflytende, med både grunne og dypere kulper. Østsiden er lettest tilgjengelig å fiske fra. Her kan både mark, tørrflue, våtflue og små spinnere gi fisk på kroken. Hvert år arrangerer Vestre Slidre Fjellstyre fiskedag på Buaråne. Den er som regel andre søndag i juli.  Her får du: Ørret, Abbor