Fisking i Valdres

 
Scanout_1_14.07.16-291.jpg
 
 

Fiskevann i Valdres


I Valdres er det over 3000 fiskevann og innsjøer, i tillegg til et stort antall elver og bekker. Variasjonen av fiskeplasser er stor, noen ligger bortgjemt andre er lett tilgjengelige ved Fagernes sentrum. Her finner du et lite utvalg av fiskevann i Vaset-området, nyttig informasjon om fiskekort, fiskeregler. Skitt fiske!

 
 FOTO: Yngve Ask / scanou

FOTO: Yngve Ask /scanou

Sauhølen

Sauhølen er Gomobus helt eget fiskevann, ca 1 km fra fjellstua og hyttetunet! Her er det gapahuk og sitteplasser. Et hyggelig og lett tilgjengelig vann med gode muligheter til å fyre opp primusen og spise (selvfanget?) lunsj. Til Sauhølen kan du både sykle og gå til, og er ikke tilgjengelig med bil. Har du spørsmål om Sauhølen henvend deg i resepsjonen så skal vi hjelpe deg!

Her får du: Ørret

 FOTO: Yngve Ask / scanout

FOTO: Yngve Ask /scanout

Vasetvatnet 

Vasetvatnet har et relativt grunt vann, ideelt for fluefiske fra båt. Men det er også bra fluefiske fra land, med gangvei rundt store deler av vannet, og skiltet ned til fiskeplasser. Markfiske er ikke tillatt i Vasetvatnet. Merket fisk og fisk over 40 cm bes satt ut igjen på grunn av kultiveringsarbeid. Det er bare ørret i vasetvatnet, og den er ar relativt stor størrelse. HVer skjærtorsdag er det isfiskekonkurranse her. Båtutleie er tilgjengelig på Vasetstølen.

Her får du: Ørret

 
 FOTO: Yngve Ask / scanout

FOTO: Yngve Ask /scanout

Matkista

Matkista brukes gjerne som et samlebegrep for flere små vann rett på vestsiden av Mosvatnet. Det er gode fiskesteder rundt hele området og mulig å gå rundt hele området, men husk gummistølver. Sluk og mark vil gi de beste mulighetene for å få fisk her. Vestre Slidre Fjellstyre har ei bu til fri disposisjon ved Matkista. Det er også mulig å leie båt gjennom fjellstyret. Hverken bu eller båt kan reserveres. 

Her får du: Ørret, Abbor

 FOTO: Yngve Ask / scanout

FOTO: Yngve Ask /scanout

Rensenn

Rensenn er et meget langgrunt vann, spesielt fra nordsiden. Hele vannet er produktivt. Det er ingen opparbeidede stier rundt vannet, men det er greit å komme seg frem. Fra land er det gode fiskeplasser på sørlig og østlig side ved inn- og utløpsoser. Rensenn kan med fordel fiskes fra båt (uten motor). Mark og dupp er gode metoder her. Fluefiske er vanskekig uten bruk av vadere. Rensenn egner seg også godt for isfiske.

Her får du: Ørret, Abbor

 FOTO: Yngve Ask / scanout

FOTO: Yngve Ask /scanout

Buaråne

Buaråne er en elvestubb på ca. 1 km som renner fra Mosvatnet og inn i Storfjorden. Elva er stilleflytende, med både grunne og dypere kulper. Østsiden er lettest tilgjengelig å fiske fra. Her kan både mark, tørrflue, våtflue og små spinnere gi fisk på kroken. Hvert år arrangerer Vestre Slidre Fjellstyre fiskedag på Buaråne. Den er som regel andre søndag i juli. 

Her får du: Ørret, Abbor

 
 

Tips til fisketuren!

 
Scanout_1_14.07.16-737.jpg
 
 
 
 Foto: Yngve Ask /  scanout

Foto: Yngve Ask / scanout

Fiskekort

Fiskekort kan kjøpes ved Joker Vaset, via SMS og ved de fleste fiskevann. Du kan kjøpe enkeltkort, familiekort for 1 døgn, 3 døgn, 1 uke eller for hele sesongen. Fiskekortene gjelder fisking med stang.
 

 Foto: Yngve Ask /  scanout

Foto: Yngve Ask / scanout

Fiskeregler

Det finnes generelle fiskeregler for Norge, men det er også viktig at du som fisker setter deg inn i de lokale fiskereglene som gjelder. Disse finner du ved fiskevannene. Vi har samlet noen av de viktigste reglene.

 Foto: Yngve Ask /  scanout

Foto: Yngve Ask / scanout

Fiskeguiden 2017

Visit Valdres har laget en egen fiskeguide for 2017, med et bredt og variert utvalg av fiskevann i hele Valdres. Reiser du med bil har du mulighet til å bevege deg enda lenger, og kanskje utforske flere Valdres-kommuner.