Valdres -skjerper sansene

Mennesket har fem sanser, kanskje seks
- sju hvis du regner med retningssansen.

 

 

Valdres skjerper sansene, og "Sanseriket" er en rekke opplevelser som, navnet kanskje gir bort, springer ut fra sansene våre. Vi ønsker å gi deg muligheten til å oppleve Vaset gjennom smak, syn, hørsel, lukt og følelse. Gjennom sommeren introduserer vi nye aktiviteter og arrangementer som bidrar til å stimulere de ulike sansene. Velkommen til Sanseriket.

Ålfjell 1100 moh.                                            

Ålfjell 1100 moh.                                            

Hør stillheten på Verdens ende

Denne turen gjør seg like godt på dagtid som kveldstid. Turen tar en drøy time, men belønningen på toppen er en fantastisk utsikt. Her kan du høre deg selv tenke, og det er en super tur for hele familien.

Solefallskonsert 1. august 2017                     FOTO: Hans Fredrik Asbjørnsen

Solefallskonsert 1. august 2017                     FOTO: Hans Fredrik Asbjørnsen

Hør bandet til Odd

Hvert år arrangerer Jørn Hilme-stemnet Solefallskonsert på Jaslangen. I år er det Odd Nordstoga med band som skal spille med fjellene og solnedgangen som bakteppe. Konserten holdes 1.august 2017 på Jaslangen. 

Mjølkevegen og Jaslangen Rundt                 FOTO: Birgit Haugen / Lev Godt

Mjølkevegen og Jaslangen Rundt                 FOTO: Birgit Haugen / Lev Godt

Kjenn fjelllufta fra sykkelsetet

Vaset og stølsvidda er et eldorado for syklister. Mjølkevegen er en del av nasjonal sykkelrute nr.5 mellom Vinstra og Gol. Vaset ligger midt i smørøyet og har godt merkede løyper for familier, mosjonister og sykkeleksperter.

 
fiskevaset.jpg

Kjenn ørreten bite

På Vaset er det flere steder å teste fiskelykken. Fiskekort kan kjøpes på Joker Vaset, via SMS og de fleste fiskevannene. Vi har samlet nyttig informasjon og forslag til fisketurer for deg. Her er det fiskemuligheter for hele familien.

Skitt fiske!

 
Elgsafari på Vaset

Elgsafari på Vaset

Velkommen til Rognås Støl                           

Velkommen til Rognås Støl                           

Vasetstølen

Vasetstølen

Se elgen på nært hold

Det sprer seg en eventyrlig stemning når elgen trer fram i skumringen. Fra Vaset kan du være med på elgsafari fra juni til starten av september. Turen er enkel og passer for hele familien. Her gjelder det å være stille og smøre seg med tålmodighet.

Smaken av ekte stølsrømme

Lyst til å oppleve selve smaken av stølslivet? Stølsysta rømme er kanskje noe av det beste som finnes. Berit og Randi på Rognås støl holder åpent hver dag i juli, og vi anbefaler en tur hit. Besøket kan også kombineres med en enkel sykkeltur.

Kjenn ulla til kopplammet

På Vasetstølen kan du klappe kopplam, og hvis du er heldig og er der når de får flaske får du være med på matingen. På beite står også to argentinske mini-hester! Vasetstølen ligger ca 2 km fra Gomobu, og er en fin formiddagstur.