Sommer

Opplev Valdres om sommeren - flotte fjell, variert terreng og speilblanke fjellvann. Vaset ligger midt på "Mjølkevegen" - nasjonal sykkelrute nr.5, som går fra Vinstra til Gol. Med høye topper får du slående utsikt innover Jotunheimen i nord-vest. Rundt Vaset finnes bortgjemte naturperler det passer perfekt med en liten kaffepause. God tur!

 
StockSnap_U3TNS6WS4M.jpg

fjelltur

I Valdres finnes store og små topper som kan bestiges. Gjennom sidene til Outtt får du oversikt over ulike turer på Vaset og omegn. Fra sykkelturer med familien, trugeturer og guida turer over noen av Jotunheimens breer, her finnes noe for alle nivåer.

sykkelvaldres.jpg

sykkel

Vaset ligger midt i et eldorado for syklister i alle aldre og på alle nivåer. Fra Gomobu finnes det flere titalls flotte og merkede sykkelløyper som passer for hele familien.Sykkelmiljøet i Valdres har vokst de siste årene, og hvert år arrangeres Valdresrittet og Offroad Valdres med en ukes mellomrom. Nytt i år er også åpningen av Mjølkevegen - ei nasjonal sykkelrute som strekker seg fra Vinstra til Gol. Fra Gomobu finnes det flere titalls flotte og merkede sykkelløyper som passer for hele familien.

StockSnap_OE8IQJSCCN.jpg

padling

Ta årene fatt rundt Vasetvannet, et par mil rundt.

 

Vinter i Valdres

Vinteren i Valdres er helt unik, på snaufjellet på Vaset kan du skli noen hundre meter på ski så er det helt stille. Går du opp til den lille utsiktstoppen "Syni" vil du få en 365 graders utsikt. Et nydelig sted å starte dagen, eller en kveldstur med hodelykt og er du ekstra heldig vil du se både melkevegen og nordlys. Vinteren er ikke bare ro og fine skiturer, det er også fart. Det er å sette stålkanten gjennom pudderet og skli i lange linjer nedover bakken, det er snøføyka etter hundespannet når de setter over stølsvidda. Det er stille vann med isfiske og det er peiskos etter en lang dag i frisk luft. Uansett hvilke opplevelser du jakter, er du velkommen til Valdres.

 
 
langrennvaset.png

langrenn

I Valdres kan du gå på langrenn i variert terreng. Området rundt Gomobu Fjellstue byr på milevis med gode og preparerte skiløyper. Fra oss kan du spenne på deg skiene og gå rett ut i løypa!

 
hundekjoring.png

hundekjøring

Kjenn at adrenalinet pumper litt ekstra idet hundene setter fart over snøen. Hundkjøring passer for enkeltpersoner, par, familier & grupper. For firma kan vi skreddersy egne opplegg. Bestill hundekjøring før ankomst.

 
vasetskiheiser.jpg

ALPINT

Toppen av Vaset Skiheiser ligger knappe 100 meter unna Gomobu Fjellstue. Med fem nedfarter og to heiser, rails og hopp er dette en park som passer for hele familien! Her er det barnebakke & mulighet for opplæring på alle nivåer.