ET PENSJONAT NEDE I BYGDA BLE DREVET AV MAGNHILD OG KNUT SVEINE. DE VAR TIDLIG UTE MED Å BY GJESTENE SINE PÅ NOE MER ENN BARE EI SENG OG MAT. DE INVITERTE DEM TIL FJELLS.

1967. På Vaset eide de ei lita hytte, og hit - med utsikt mot Jotunheimen og stølsvidda - inviterte de gjestene opp for en kopp kaffe og varme vafler. Det hele startet i det små, men de merket raskt at flere ønsket å nyte fjellet da de gjestet pensjonatet. I 1967 ble det derfor kjøpt et stabbur som ble bygget om til kafé,

1970. Etterhvert som pågangen økte utvidet Magnhild og Knut kafeen til et lite overnattingssted med ti rom, og 22.desember åpnet Gomobu Fjellstue dørene for sine første gjester.

1974-1981. Det neste tiåret var det store endringer på Gomobu. Tii rom ble bygget i 2.etasje fire år etter at de første gjestene hadde overnattet til fjells. På starten av 80-tallet ble fjellstua revet og bygget opp igjen, og i 1981 var salong, spisesal, kjøkken og respesjon klar til å ta i mot barnefamilier og grupper.

1991. Det er en tid for alt, og det var klart for neste generasjon til å drive Gomobu videre. Sønnen Bjørn Oscar og kona Astrid Sveine overtok i 1991 den daglige driften.

1994. Året hvor Lillehammer ble satt på verdenskartet med Haakon og Kristin i front. Ringvirkningene spredte seg til Oppland og i Valtjendvegen ble det bygget opp åtte nye rom som ble hentet fra OL-byen. Samme år ble det satt opp ti hytter til utleie på tunet og gamle Nesja Skule fikk et nytt hjem utenfor fjellstua. I dag er Nesja Skule bedre kjent som "Timbra", og benyttes til kurs & konferanser, bryllup, barnedåp, konfirmasjon og jubileum.

2000 - i dag. Mye har forandret seg siden Bjørn & Astrid tok over i 1991. Det er bygget to nye utleie hytter, ytterligere åtte rom i fjellstua. Bibliotek, smørebod og badstue i fjellstua. Alle bad er renovert og hyttene og rommene har fått nye farger og holder tritt med tiden.

For oss er det viktig å bevare det tradisjonsrike ved Gomobu Fjellstue.

Det er noe vi fortsatt arbeider etter i dag - naturnære opplevelser, god mat og lun stemning.