Fjellbryllup

Det er ikkje sant at kjærleik gjer blind...

 

...kjærleik gjer klok. Det skriver Halldis Moren Vesaas i et av sine vakreste kjærlighetsdikt ”Lyset”. Og kjærligheten er mer enn skitne sokker på soveromsgulvet, søpla som blir stående i gangen én dag over tida, og stein-saks-papir om hvem som skal skifte neste bleie. 

Kjærligheten er raus nok til at selve fundamentet ikke slår sprekker. Det tid til å tenne stearinlys på en tirsdag og det skal være rom for å diskutere utfordringer på jobben. Kjærligheten er å møte hverandre, se hverandre og ikke minst lytte til hverandre. Men kjærlighet er også egentid. Slik at man kan ikke slutter å utvikle seg, og slik at man kan gi mer av seg selv til ekteskapet.

Alle ekteskap er ulike, og alle par kommuniserer forskjellig og finner sin helt egen rytme i hverdagen. Bryllup er en stor markering og feiring av dere som mennesker og deres tillit til hverandre.  Å gifte seg er mer enn å si ”ja” til hverandre. Det er mye planlegging, logistikk og budsjetter som også skal følges.

Vi vet at det er godt med lokalkunnskap og erfaring - derfor står vi alltid klare til å svare på spørsmålene deres. Vi håper disse sidene vil gi dere innsikt i hva et tradisjonelt og moderne fjellbryllup kan være. 

Gratulerer med bryllupsplanene!

Astrid & Bjørn Oskar Sveine, vertskap

 

 
I Lomen Stavkirke er det funnet gjenstander så lang tilbake som til 1100-tallet. Stavkirken egner seg best til vielse i sommerhalvåret på grunn av oppvarming.

I Lomen Stavkirke er det funnet gjenstander så lang tilbake som til 1100-tallet. Stavkirken egner seg best til vielse i sommerhalvåret på grunn av oppvarming.

Bryllup på Gomobu

 

 

Det er mye som skal på plass før et bryllup. Vi har over 25 års erfaring, og har vært med på vielse innendørs i kirker, utendørs på fjellet. Vi har hatt brudefølge på spark og vi har hatt hestesleder. Vi har hatt smed på tunet som smidde ekteskapslenker foran selskapet. Det er bare fantasien som setter en stopper. 

20170519_221923000_iOS.png

selskapslokaler

Vi har tre sjarmerende selskapslokaler. ”Nesja Skule” - et 200 år-gammelt tømmerhus på tunet, ”Biblioteket” er et moderne bibliotek i Fjellstua med sittegruppe, prosjektor og elektrisk peis. Og ”Spisesalen” med utsikt mot Bitihorn, Rasletind og flere fjelltopper. Om dere ønsker et stort eller mindre selskap hjelper vi dere å velge det lokalet som passer dere best.

dessert.png

meny

Ønsker dere en tradisjonsrik 3-rettersmeny, eller har dere egne ønsker for noe mer? Våre kokker tar imot alle utfordringer og strekker seg langt for å servere dere selskapsmenyen dere ønsker. Vi er også behjelpelige med å lage forslag til meny og vinpakker.

overnatting

Vi kan ta i mot nærmere 150 personer til bords, og like mange til overnatting. Sengeplassene er fordelt på hytter, enkeltrom, dobbeltrom og familierom i fjellstua. Vi har også en nyoppusset Brudesuite med egen stue, elektrisk peis og badekar.  

Vielse på fjellet

si ja til hverandre i vakre og tradisjonsrike omgivelser

 

Valdres har mange fine og unike steder dere kan si ja til hverandre. Lomen Stavkirke, Ulnes Kirke, Mo Kyrkjeruin eller utendørs. Det er mye som skal på plass før et bryllup. Vi har over 25 års erfaring, og har vært med på vielse innendørs i kirker, utendørs på fjellet. Vi har hatt brudefølge på spark og vi har hatt hestesleder. Vi har hatt smed på tunet som smidde ekteskapslenker foran selskapet.

Det er bare fantasien som setter en stopper!

 
Bryllupsbilder med vakre Vaset som bakteppe

Bryllupsbilder med vakre Vaset som bakteppe

Vinterbryllup med Kanefart

Vinterbryllup med Kanefart

Fjellbryllup med hest og slede

Fjellbryllup med hest og slede

Fjellbryllup med vielse i Ulnes Kirke

Fjellbryllup med vielse i Ulnes Kirke


 

Spør oss!

ønsker dere et moderne fjellbryllup i tradisjonsrike omgivelser?

Vi vet at det er mange ting å huske på når man skal gifte seg. Gjestelisten skal skrives, menyen skal prøvesmakes og bestilles, blomster skal luktes på og brudekjoler skal prøves om og om igjen.

Vi hjelper dere med de praktiske tingene som selskapsmeny, bordsetting og overnatting. Våre samarbeidspartnere i Valdres bringer vi inn hvis dere ønsker det. Fra blomsterdekoratører, transportselskaper, frisør og fotograf. Vi er her for dere!

Navn *
Navn
 

Planlegging


Forberedelser

Det er mange ting å huske på når man skal planlegge et bryllup. Vi har lang erfaring og hjelper deg gjerne, om du ønsker å lage en oversikt selv kan denne listen kanskje være en god rettesnor. Lykke til!

 

FORBEREDELSER

 • Sette tonen for bryllupet (når, hvor, hvordan)
 • Gjesteliste
 • Budsjett
 • Logistikk, transport, overnatting
 • Vigsel (hvor, når, hvordan)
 • Meny, vin/øl og bryllupskake
 • Invitasjoner, bordkort, menyer
 • Underholdning, aktiviteter
 • Hår, sminke, blomster
 • Fotograf

Bryllupsdagen

Etter at kjolen er kjøpt, gjestene er invitert og bordet er dekket er det bare én ting som gjenstår - gjennomføringen. Dagen går fort, og da er det viktig å huske på å lene seg tilbake og nyte den.

 

SELVE DAGEN

 • Spis godt med frokost
 • Bruden ordner seg, hår, sminke og kjole
 • Forlover(e) holder orden på klokken og pakker vesken til bruden
 • Avreise til vigsel
 • Husk å si Ja!
 • Nyt resten av kvelden med gode venner og familie